söndag 21 oktober 2012

TROLLKARLEN FRÅN THE BEADSMITHHar ni hört talas om Steven Weiss från det stora grossistföretaget The Beadsmith? Han äger ett trollspö, som han då och då svingar över en okänd smyckedesigner, och plötsligt hamnar hennes bilder på den mest ansedda sidan för smycken på Facebook. Hennes namn syns i de stora smyckesammanhangen, och hon får, genom detta, sedan vänner över hela världen, genom Facebook. Om hon vill, kan hon då, dessutom få vara med och tävla i The Battle of The Beadsmith, och får synas ännu mera i de stora sammanhangen.
För ett år sedan hittade Steven till min blogg, där jag hade en hel del makramé. Han frågade mig om vänskap på Facebook, och undrade sedan, om jag kunde tänka mig att skicka några bilder till honom, för publicering, på företagets Facebooksida för inspiration... Det lät helt vansinnigt, att en reklamkille från ett av världens största företag i smyckebranschen, med kontor i New York, ville ha min makramé på sin inspirationssida, så jag trodde han var en bedragare, och klickade bort honom som vän... Men tänk om det var sant... Det var värt att chansa, så jag frågade vän, på nytt, direkt och.... Dagen efter låg åtta bilder på smycken i makramé  på The Beadsmiths sida...
Strax efteråt undrade han om jag ville vara med i en grupp, som i en reklamkampanj gjorde smycken, för att presentera deras nya lyxiga lås .... Jag hade svårt för att fatta där också, och det dröjde en hel vecka, innan jag svarade ja. De andra i gruppen, tillhörde de 25 absolut bästa beaders från hela världen, men det visste inte jag från början. Så med en prestationsångest som inte går att beskriva, knöt jag sedan det finaste brudhalsband i makramé, som mina artrossvullna fingrar kunde åstadkomma. Det fick mycket beröm och jag var överlycklig.

2 kommentarer: